Workshop: Dragen

Over de workshop

Maak op een leuke manier kennis met dragen! Ben jij zwanger of heb je net een baby? Dan is dit de workshop voor jou!

Je krijgt informatie die je helpt om de juiste draagdoek of draagzak te kiezen en deze veilig te gebruiken. Maar vooral gaan we heel veel oefenen, met verschillende typen draagdoeken en draagzakken. Je kunt allerlei merken voelen en uitproberen. Ik neem mijn grote hoeveelheid babydragers mee: geweven en rekbare doeken, draagzakken (Soft Structured Carriers, Mei Tai’s) en ringslings. Je zult aan het einde de knooptechniek wellicht niet perfect beheersen. Wél weet je na deze workshop hoe je je kindje verantwoord draagt, en waar je op moet letten bij de aanschaf van een babydrager. Je weet precies welke drager bij je past. 

Over de trainer

'Mijn naam is Vera van Grinsven – Graven, 32 jaar oud en woonachtig in het mooie Bokhoven. Ik ben moeder van Sepp (Sept 2015) en Keet (Jan 2017).

Zelf draag ik al vanaf de kraamweek van de oudste, maar de echte kennismaking met dragen was jaren daarvoor al, tijdens een backpackreis van 14 maanden door Azië. Stiekem had ik daar al wat doeken verzameld voor als ik ooit moeder mocht worden.

Wij zijn zelf eerst gaan dragen met een rekbare doek, knopend met YouTube filmpjes en tips van mensen die het ook zichzelf aan geleerd hadden. Dit ging, voor zover ik toen waar kon nemen prima. We schakelden zoals velen na enkelen maanden over naar de geweven doek en ook dit leek nog prima. Maar wat had ik graag geweten wat ik nu weet!'

Meer informatie

Wanneer en waar

Created with Sketch.

De workshop vindt plaats op 12 mei 2022 op onze hoofdlocatie in Nieuwkuijk van 19:30 - 21:30u. 

Kosten

Created with Sketch.

De kosten zijn €30 per koppel

Naam van je dienst

Gratis